Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πώς να περάσουμε όλα τα μαθήματα της εξεταστικής;


Αναδημοσιεύω άρθρο του mycampus.gr με τίτλο "8 tips για να περάσεις όλα τα μαθήματα".

Πώς να διαβάσεις με έναν ήλιο «να» πάνω από το κεφάλι σου; Πώς να μην πατήσεις στο tab του facebook την ώρα που διαβάζεις σημειώσεις στο internet; Πώς να διώξεις τις σκέψεις των διακοπών που πέρασαν από το μυαλό; Αυτά είναι ερωτήματα που η εξεταστική του Σεπτέμβρη φέρνει μαζί της. Υπομονή, όμως, ο Γολγοθάς δε διαρκεί πολύ. Αν θες να προετοιμαστείς τέλεια για να περάσεις τα μαθήματα, εδώ σου έχουμε έναν πολύ καλό τρόπο διαβάσματος μέσα από 8 βασικά tips.



Tip 1: Εντάξει, το ξέρουμε όλοι. Τα προγράμματα υπάρχουν για να μην τα τηρούμε. Γιατί, όμως, δεν κάθεσαι να φυλλομετρήσεις την ύλη και να την εντάξεις σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα, λίγες σελίδες τη φορά και σε συγκεκριμένες ώρες; Τέλειωσαν και οι season των σειρών που βλέπεις άρα μπορείς να το κάνεις άνετα. Βάλε πολλά μικρά διαλείμματα τις ώρες που ξέρεις ότι δεν μπορείς να διαβάσεις με καθαρό μυαλό (μην το παρακάνεις).


Tip 2: Στην αρχή του εξαμήνου είχες αγοράσει κι εσύ τετράδια για να καθαρογράφεις σημειώσεις και αυτά έμειναν μάλλον άδεια. Μην πανικοβληθείς! Το να κάτσεις να περάσεις τις πρόχειρες σημειώσεις σου οργανωμένα και καθαρά σε ένα άλλο τετράδιο σε βοηθά πολύ να έρθεις σε επαφή με πράγματα που διδάχτηκες και να τα μάθεις καλύτερα φυσικά. Αν δεν έχεις σημειώσεις προσπάθησε να βρεις μέσα από γνωστούς, φίλους, διαβαστερούς κλπ.

Τip 3: H επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως. Aυτό που συνέχεια μας λένε οι «μεγάλοι» τελικά είναι αλήθεια. Προσπάθησε να κάνεις μια επανάληψη πριν προσθέσεις νέες πληροφορίες στο μυαλό σου. Κάθε φορά που ξεκινάς το διάβασμα, ρίξε μια ματιά σε αυτά που διάβασες την προηγούμενη φορά. Βοηθάει αποδεδειγμένα.

Τip 4: Προσπάθησε να καταλάβεις τι θέλει ο καθηγητής σου. Υπάρχουν καθηγητές που εξετάζουν μόνο από σημειώσεις, άλλοι που θέλουν σύγγραμμα και άλλοι που θέλουν και τα δυο. Αν δεν ξέρεις, ρώτα παλιούς φοιτητές που το πέρασαν. Είναι κρίμα να διαβάζεις εκατοντάδες σελίδες που δεν θα πέσουν. Αν σε ενδιαφέρουν πολύ, ασχολήσου με αυτές όταν θα έχεις ελεύθερο χρόνο.

Τip 5: Το διάβασμα συνδέεται πολύ με την ψυχολογία σου και το χώρο στον οποίο μελετάς, οπότε αν σε ικανοποιεί να ακούς μουσική ενώ κάθεσαι δίπλα στο παράθυρο και να λύνεις ασκήσεις ή να διαβάζεις θεωρία, τότε κάν’το. Αν θέλεις να διαβάσεις στο πάτωμα, ξάπλωσε στο πάτωμα. Κάνε αυτό που θες για να νιώσεις καλύτερα.

Τip 6: Αποφύγετε να έχετε δίπλα σας συσκευές που θα σας τραβήξουν την προσοχή. Η τηλεόραση, ο υπολογιστής και το smart phone θα σας κάνουν να φέρετε το διάλειμμα νωρίτερα.

Τip 7: Έχεις πελαγώσει; Ζήτα βοήθεια! Δεν είναι ντροπή. Οι φίλοι σου περνούν την ίδια φάση. Μπορείτε να αλληλοβοηθηθείτε και να υποστηρίξετε ο ένας τον άλλον.

Tip 8: Μη μειώσεις αισθητά τις ώρες του ύπνου σου για να διαβάζεις. Όταν περνούν οι ώρες και εσύ είσαι με το βιβλίο στο χέρι, κάποια στιγμή παύεις να αφομοιώνεις τις πληροφορίες, άρα δεν έχει ουσία. Ξύπνα το πρωί, κάνε τον καφέ σου και συνέχισε!

Εμείς σου ευχόμαστε καλή επιτυχία. Τα λέμε μπας και τα ακούσουμε και εμείς!

Τέλος αναδημοσίευσης άρθρου του mycampus.gr με τίτλο "8 tips για να περάσεις όλα τα μαθήματα".

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου