Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Πώς να θέσουμε στόχους για το 2018 που να μπορούμε να πετύχουμε



Ξέρετε κάθε φορά που σκεφτόμαστε στόχους συνήθως κοιτάμε την κορυφή της κλίμακας και όχι τα σκαλάκια που μεσολαβούν. Και αυτό είναι υγιές γιατί σίγουρα πρέπει να κοιτάμε στο καλύτερο για να προχωρήσουμε και να κάνουμε πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Όμως, πρέπει σίγουρα να έχουμε στο μυαλό μας αυτά τα μικρά σκαλάκια που είναι ο κόπος μας και οι προσπάθειες μας για να φτάσουμε κάτι. 

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να δούμε τους τρόπους με τους οποίους όσα σκεφτόμαστε θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πράξη. Το 2018, λοιπόν, θα ανοίξει κι άλλο τους ορίζοντες μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Θέτω στόχους
Αρχικά, οι στόχοι που θέτουμε πρέπει να έχουν μια βάση και έναν ρεαλισμό. Θέλουμε να αφορούν τις προσωπικές μας σχέσεις, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, την αύξηση των εσόδων μας (πονεμένη ιστορία); Τι θέλουμε; Όταν το βρούμε αυτό μπορούμε να δουλέψουμε πάνω του. Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα συνεχώς να μαθαίνει και αυτό βοηθά στο να πετύχουμε πολλά πράγματα. Επίσης, στο στάδιο του "θέτω στόχους" σίγουρα θα επηρεαστούμε από αυτό που νιώθουμε τη στιγμή που τους γράφουμε. Θέλουμε, όμως, σίγουρα αυτά που σκεφτόμαστε τώρα;  Άρα κοιτάμε μακροπρόθεσμα όσο μπορούμε. Τον Δεκέμβριο του 2017 πώς θέλω να είμαι, τι θέλω να έχω πετύχει; Κάτι άλλο που μας απασχολεί είναι ο χρόνος υλοποίησης. Πολύ σημαντικό να αφήσουμε το περιθώριο στα πράγματα να εξελιχθούν όπως πρέπει και όχι να πιέζουμε καταστάσεις σαν να θέλουμε τα πάντα να γίνουν τώρα. Χτίζουμε κάτι που μπορεί τα αποτελέσματα του να τα δούμε στο κοντινό ή στο μακρινό μέλλον.


Πραγματοποιώ στόχους
Οι στόχοι μας συνήθως κρύβουν από πίσω την εκμάθηση μιας ικανότητας. Θέλουμε καλύτερο σώμα; Χρειάζεται να κάνουμε γυμναστική. Θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας; Ανάλογα με αυτό που ζητάμε καλλιεργούμε ή βελτιώνουμε την ικανότητα που χρειάζεται για να το πετύχουμε. Κάτι το οποίο μας ταλαιπωρεί όλους όμως είναι ο χρόνος. Χρειαζόμαστε χρόνο για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Η ζωή μας τρέχει τόσο γρήγορα και συχνά παραβλέπουμε τις ανάγκες μας. Για αυτό μια συμβουλή είναι ότι κάνουμε μόνο ένα πράγμα τη φορά και ας αναβάλλει λίγο τα πράγματα που έχουμε στο νου μας. Το να προσπαθήσει κάποιος να πετύχει όλους τους στόχους του ταυτόχρονα μπορεί να είναι απειλητικό για την υγεία του και αν χάσει κανείς την υγεία του, αλήθεια, πόσο σημαντικοί θα είναι οι στόχοι του μετά; Σας τα λέω αυτά γιατί έχω περάσει από ένα λούκι κρίσεων πανικού που δεν λέει να φύγει και όλα αυτά ενόσω προσπαθούσα να χωρέσω πράγματα στο πρόγραμμα μου που δεν χωρούσαν πραγματικά. Ας τα αφήσουμε αυτά προς το παρόν. Για το τέλος, σας άφησα κάτι που λένε ότι το κάνουν οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο αλλά εμείς ακόμα δεν. Ποιο είναι αυτό; Η καλλιέργεια της συνήθειας! Οφείλουμε όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι να το επαναλαμβάνουμε τακτικά για να μας γίνει κάτι σαν συνήθεια. Αν χωράει το πρωί με τον καφέ μας ή πριν ξεκινήσουμε τη μέρα μας είναι ό,τι καλύτερο και ό,τι πιο αποδοτικότερο. Η συνήθεια είναι αυτή που θα κρίνει τι αγαπάμε πραγματικά και πόσο απλό θα γίνει το να το κάνουμε. Χωρίς να πιέζουμε πολύ τους εαυτούς μας, ε! Αυτά τα τρία στοιχεία είναι η αρχή θα λέγαμε για να αρχίσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους της νέας χρονιάς. Κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω είναι ότι καλό θα είναι να μην περιμένουμε καν τη νέα χρονιά. Αν θέλετε κάτι πολύ ξεκινήστε να το κάνετε από τώρα και όχι από... Δευτέρα! Ξεκινήστε το με όποιους ενδοιασμούς και αν έχετε! 

Τα λέμε στα σχόλια!

Πηγή έμπνευσης

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου