Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

7 άρθρα που διαβάσατε τον 7ο χρόνο μας - Ευχές για όμορφες γιορτές!


Επιτέλους! Λίγη ηρεμία! Οι γιορτές ήρθαν και πάλι και μαζί τους ήρθαν και τα 7α γενέθλια μας! Τι χαρά, τι συγκίνηση! Πόσα άλλαξαν μέσα σε αυτά τα χρόνια; Πάρα πολλά. Κάποια τα μάθατε, κάποια τα κράτησα για μένα, όμως, η παρουσία σας μόνο χαρά έδωσε στη ζωή μου και στις αποφάσεις μου.

Κάποιοι άνθρωποι με βοήθησαν πολύ. Κάποιοι άλλοι δέχτηκαν χωρίς να με ξέρουν να με στηρίξουν, να μου δώσουν συνεντεύξεις και να με βάλουν στις ζωές τους. Μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να νιώσει κανείς για αυτά. Όπως και για όσα καταφέραμε φέτος. Μπορεί σαν χρονιά να ήταν μια ήρεμη χρονιά χωρίς πολλά κείμενα, όμως, έγιναν σημαντικά πράγματα που ήθελα από καιρό.

Για παράδειγμα, εγκαινιάσαμε τη νέα μας εκπομπή στο Youtube και δημιουργήσαμε 8 επεισόδια στα οποία παρουσιάζονται 8 βιβλία, τα οποία ξεπέρασαν τις 1000 προβολές συνολικά χωρίς καμία σπουδαία προώθηση γιατί ο στόχος της δεν είναι τόσο να σας βρει εκείνη, αλλά να τη βρείτε εσείς. Ακόμη, δημιουργήσαμε επιτέλους τον λογαριασμό μας στο instagram (έπρεπε) για να σας κάνουμε συνέχεια like στις ωραίες σας φωτογραφίες και να ανεβάζουμε και εμείς αυτά που διαβάζουμε. Τέλος, συνεχίσαμε τη στήλη που αγαπήσατε, τη Γωνιά του Συγγραφέα, με λίγες, όμως, πολύ όμορφες συνεντεύξεις. Να σας πω εδώ ότι είναι φοβερά δύσκολο κάποιος να εμπιστευτεί να μιλήσει σε ένα ιστολόγιο που δεν ξέρει. Για του χρόνου έχουμε βάλει και άλλους στόχους, δειλούς πάλι που με υπομονή θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε.

Ήρθε, όμως, η στιγμή όπως κάνουμε κάθε Δεκέμβρη, που προχωράμε σε μια ανασκόπηση σε αυτά που εσείς αγαπήσατε φέτος σε αυτό το ιστολόγιο. Έτσι, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 7 άρθρα αυτή τη φορά όσα και τα χρόνια μας που κάτι σας είπαν. Πάμε να τα δούμε;

7. Στόχοι και άλλα δεινά...ή πως ήταν το καλοκαίρι μου.
Η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι δεν ήταν πολύ καλό για μένα ή τουλάχιστον ήρθαν χαρές που δεν μπόρεσα να χαρώ και λύπες που δεν πρόλαβα να ξεπεράσω. Από ότι φαίνεται με συμπονέσατε και το ανεβάσατε στην έβδομη θέση.

6. Διπλασιάστε τον χρόνο ανάγνωσης σας με αυτούς τους δυο τρόπους!
Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι είναι πιθανό να διαβάσει κάποιος μέχρι 200 βιβλία τον χρόνο; Εντάξει ακούγεται απίθανο και για αυτό σας άρεσε. Το έγραψα για ένα άλλο site αλλά το μοιράστηκα και στον "Ορίζοντα" μας.

5. Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί - Ένα μάθημα για ενήλικες
Σαν πλοκή ίσως ακούγεται απλή, όμως, το βιβλίο αυτό, το οποίο πραγματικά ρουφιέται μέσα σε λίγες ώρες, θα σας βάλει λίγο μέσα στον κόσμο των σκυλιών και θα σας μιλήσει για αγαθά όπως η ανάγκη για ελευθερία, η ανάγκη για συντροφικότητα και φιλία. Το πρώτο άρθρο του 2017 σας άρεσε πολύ!

4. Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από το «ράφι της αγάπης»
Μια ελπιδοφόρα ιδέα στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και έχει σκοπό χρόνο με τον χρόνο να επεκτείνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσο περήφανος; Πόσο;

3. Αγάπη Ντόκα: «Η σπανιότητα μπορεί να θεωρείται ευχή, είναι όμως και μια μεγάλη κατάρα»
Σελίδα 19: «Η σπανιότητα μπορεί να θεωρείται ευχή, είναι όμως και μια μεγάλη κατάρα». Και κάπως έτσι μια υπέροχη γνωριμία ξεκίνησε μέσα από ένα άρθρο. Τα υπόλοιπα σας τα έχω πει πολλές φορές.

2. Μάρκος Κρητικός: "Τα περισσότερα και ίσως καλύτερα βιβλία έχουν γραφτεί για περιόδους που δεν θέλουμε να θυμόμαστε"
"Ο Μάρκος έκανε τον κύκλο του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει και πάλι την εμφάνιση του στο μέλλον. Στο νέο βιβλίο που γράφω ο ήρωας δεν είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας...", μας είπε ο Μάρκος Κρητικός στη συνέντευξη που μας παραχώρησε και μάλλον φάνηκε να ανυπομονείτε και εσείς!

1. Δεν προορίζονται όλα τα βιβλία για διάβασμα. Πώς θα διαλέξετε τα κατάλληλα;
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι κατά μέσο όρο διαβάζουν 4 βιβλία τον χρόνο με τους λάτρεις της ανάγνωσης να ξεπερνούν τα 12. Και οι δυο αριθμοί φαίνονται μικροί και εσείς ανυπομονούσατε να τον αυξήσετε αν κατάλαβα σωστά από την τεράστια απήχηση αυτού του άρθρου.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, χαμόγελα και ό,τι αγαπάτε :)

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου