Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αγάπη και εγωισμός: Ο μοιραίος συνδυασμός!


Εγωισμός και αγάπη. Δυο λέξεις που μοιάζουν τόσο αντίθετες. Σχεδόν ασύνδετες. Μπορούν, όμως, να συνδεθούν. Θα μου πεις πώς γίνεται αφού χρησιμοποιείς τον όρο "ΑΓΑΠΗ" να κολλάς από δίπλα το άλλο άκρο που είναι ο "ΕΓΩΙΣΜΟΣ" και να λες ότι συνδέονται; Εντάξει, σε αυτό το σημείο ως αγάπη δεν ορίζεται το αγνό συναίσθημα που βιώνει ο άνθρωπος και αποτελεί μέρος της φύσης του αλλά την κατάσταση εκείνη που το παρακάνεις λόγω του εγωισμού σου και δεν μπορείς να δεχτείς ότι ίσως δεν θα γίνει δικός σου/δική σου τελικά.
Σκέφτηκες ποτέ πόσο εγωιστικό είναι να θέλεις κάποιον που δεν σε θέλει; Ποιος ο λόγος να χάσεις τόσο χρόνο από τη ζωή σου κυνηγώντας τον/την; Μια φίλη μου σήμερα μου είπε: 
"Ο καθένας στη ζωή του είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Αν εσύ θέλεις να ασχολείσαι με ένα άτομο που δεν σου δίνει σημασία είναι δικό σου το τίμημα για τα χρόνια που θα χάσεις. Κάν'το αν είναι αυτό που σε εκφράζει". 
Σε εκφράζει, όμως, στα αλήθεια κάτι τέτοιο; Ειδικά όταν ξέρουμε ότι ο άνθρωπος ξεχνάει τόσο εύκολα. Εντάξει, όταν είσαι καψούρα δεν το ξέρεις αλλά θα έρθει η στιγμή που θα το διαπιστώσεις και καλό θα είναι να το τηρείς στο μέλλον. Οι ανθρώπινες σχέσεις για να είναι αληθινές πρέπει να έχουν ανταπόκριση και από τις δυο πλευρές. Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. Μην το κουράζεις!
Φιλικά!

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου