Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τι θέλω <---> Τι μπορώ να κάνω


Έχοντας μια συζήτηση με ένα αγαπητό πρόσωπο αυτή τη στιγμή μου προέκυψαν κάποιες απορίες. Στην προσπάθεια να θέσω νέους στόχους που θα κοιτούν στο κοντινό μέλλον έχω προβληματιστεί πολύ. Τα χρόνια περνούν και είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τα παραγωγικό μας χρόνια να περάσουν ακόμα και με οικονομική κρίση.
Η δημιουργία και οι δραστηριότητες δεν σχετίζονται πάντοτε με τα χρήματα. Μπορούμε να νιώσουμε χαρούμενοι με πολλούς τρόπους. Το θέμα είναι ότι όλοι κάνουμε ωραίες σκέψεις για τον εαυτό μας, πολλές φορές σχεδόν άπιαστες αλλά τι από όλα αυτά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε; Υπάρχουν δυο συντελεστές νομίζω:

                          - Τι θέλω;                        -Τι μπορώ να κάνω;

Το "τι θέλω" έχει να κάνει με τις επιθυμίες, τα τρελά μας όνειρα και τους υψηλούς στόχους.
Το "τι μπορώ να κάνω" είναι αυτό που νομίζουμε ότι μπορούμε τελικά να πετύχουμε.

Σίγουρα δεν γίνεται να μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Η λογική μας πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία αυτή όσο και αν οι επιθυμίες είναι θέμα της καρδιάς. Σε προηγούμενη δημοσίευση, τόλμησα να γράψω ότι μπορούμε να πετύχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, κάθε μας στόχο αρκεί να το θέλουμε πολύ.
Πώς θα ορίσουμε όμως τον επόμενο στόχο;
Τι είναι αυτό που θα μας κάνει να νιώσουμε τόσο σίγουροι ότι θα το πετύχουμε;
Και αν είναι κάτι παροδικό;
Το κλειδί είναι να δίνουμε χρόνο στα πράγματα. Όταν σου έρχεται κάτι τρελό που σε βάζει στην σκέψη "μωρέ λες να το κάνω;", άφησε τον χρόνο να περάσει και αν έχεις την ίδια σκέψη και σε ένα μήνα τότε είναι κάτι πολύ σημαντικό και ναι, ίσως πρέπει να το κάνεις.
Τι γίνεται όμως όταν θέλεις διαφορετικά πράγματα και δεν ξεκολλάνε από το μυαλό σου;
Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος μπορεί να είναι καλός σε όλα όσα θέλει να πετύχει. Αυτό είναι που σταματά εμένα. Προτιμώ να κάνω κάτι πάρα πολύ καλά και όχι πολλά πράγματα σε μέτριο βαθμό. Αλλά και πάλι τι είναι αυτό στο οποίο είμαι πολύ καλός; Τι είναι αυτό που θέλω; Τι είναι αυτό που μπορώ να κάνω; Πολλά τα ερωτήματα...

Υ.Γ. Δεν θέλω να σας μπερδέψω ή να σας προβληματίσω πολύ. Σας λέω ότι αν μπορείτε να δώσετε αυτές τις απαντήσεις είστε ικανοί να δείτε το όνειρο σας να πραγματοποιείται. 

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου