Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Επτά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν όλα πάνε άσχημα


Πολλές φορές η ζωή δεν μας φέρεται πολύ καλά και συναντάμε στον δρόμο μας δυσκολίες ή αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που μας κάνουν να διερωτηθούμε: "Γιατί σε μένα".

Δυστυχώς, τέτοια πράγματα συμβαίνουν καθημερινά σε πολλούς ανθρώπους και έχουν ως αποτέλεσμα να μας ρίχνουν τη διάθεση και να μας δημιουργούν την εντύπωση ότι όλα πάνε άσχημα. Ισχύει, όμως, αυτό;

Παρακάτω διαβάστε επτά πράγματα που θα σας σταματήσουν τις αρνητικές σκέψεις.

1) Ο πόνος είναι σημάδι ωρίμανσης." Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς", έτσι δεν λένε; Αισθάνεστε άσχημα γιατί κάτι κακό συνέβη. Αυτό το κακό, όμως, θα σας κάνει πολύ πιο δυνατούς σε παρόμοιες καταστάσεις.

2) Όλα στη ζωή είναι προσωρινά. Μπορεί τώρα να περνάς την άσχημη σου φάση, αλλά αυτή σύντομα θα περάσεις και θα επιστρέψεις στο παιχνίδι. Μην το βάζεις κάτω. Βρες έναν τρόπο να περάσεις στην επόμενη φάση. 

3) Το κλάμα και η γκρίνια δεν αλλάζουν κάτι. Οκ, έχεις θέμα. Το να σκας και να το σκέφτεσαι συνέχεια θα σε οδηγήσει σε κάτι καλό ή θα το κάνει να εξαφανιστεί; ΟΧΙ! Μην παραπονιέσαι. Φτιάξε έναν καφέ και κάτσε να τον πιεις στο μπαλκόνι με ένα βιβλίο. Δες μια σειρά που σε κάνει να γελάς. Μην τα παρατάς!

4) Οι ουλές είναι σύμβολο δύναμης. Η ουλή δείχνει ότι το κακό πέρασε και έμεινε μόνο το σημάδι. Είχες τη δύναμη να το ζήσεις, τώρα μένει να βρεις τη δύναμη να το ξεπεράσεις.

5) Κάθε μικρή μάχη είναι ένα βήμα μπροστά.Στη ζωή η υπομονή δεν σχετίζεται με την αναμονή, είναι η ικανότητα να κρατήσεις μια καλή στάση ενώ εργάζεσαι σκληρά για τα όνειρά σου, γνωρίζοντας ότι το έργο αξίζει τον κόπο. Όποια απογοήτευση και να γεύεσαι τώρα είναι κάτι που πρέπει να ζήσεις για να πας ένα βήμα μπροστά.

6) Η αρνητικότητα των άλλων δεν είναι δική σου. Το να σου μιλούν επικριτικά ή να νιώθεις ότι κάποιοι σου μεταφέρουν αρνητική ενέργεια δεν σημαίνει ότι αποτελείς και εσύ πηγή της. Μην επηρεάζεσαι από απόψεις και γνώμες άλλων.

7) Συνέχισε να προχωράς. Η αποτυχία είναι προσωρινή. Το να τα παρατήσεις, όμως, είναι κάτι μόνιμο. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου