Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Πέντε λόγοι για να ταξιδέψεις μόνος

Τα ταξίδια είναι υπέροχα. Αν βρεις χρόνο και χρήμα, το να κάνεις ένα ταξίδι πρέπει να είναι στις προτεραιότητες σου. Αν είχα 700 ευρώ, δεν θα αγόραζα ένα iphone, θα πήγαινα ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Θα προτιμούσα να πάω με παρέα. Όμως, ανακάλυψα ότι και το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι μια εμπειρία ζωής που όλοι μας πρέπει να ζήσουμε έστω μια φορά στη ζωή μας. 


Το να ταξιδεύεις μόνος κρύβει πολλούς φόβους και ανησυχίες αλλά εδώ είναι 5 καλοί λόγοι για να το κάνεις: 

1. Μια ευκαιρία να νιώσεις δυνατός
Ξεπερνώντας τους φόβους σου νιώθεις πιο δυνατός και αυτό πρόκειται να συμβεί αν ταξιδέψεις μόνος σου. Ο φόβος βρίσκεται στην ανθρώπινη φύση. Από μικροί φοβόμαστε διάφορα. Ακόμα και το περπάτημα μας τρομάζει όταν είμαστε μωρά. Αναλογιστείτε, λοιπόν, πόσους φόβους ξεπερνάμε με τα χρόνια και πόσο δυνατοί γινόμαστε όταν τους αντιμετωπίζουμε. Το συναίσθημα αυτό σύμφωνα με άτομα που ταξίδεψαν με αυτόν τον τρόπο ξεπερνιέται πολύ γρήγορα.

2. Ανεξαρτησία
Πολύ σωστά. Το να ταξιδεύεις μόνος σημαίνει ότι δεν έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου. Σταματάς να στηρίζεσαι και να ακολουθείς τις αποφάσεις άλλων. Έχεις τα χρήματα σου, τον εαυτό σου και ένα νέο μέρος να ανακαλύψεις. Οι όποιες ευθύνες συγκεντρώνονται στο πρόσωπο σου και όλα περνάνε από το χέρι σου. Για αυτό πολύ εύκολα μπορείς να αποφύγεις ή να πραγματοποιήσεις πράγματα. Είναι ανεκτίμητο να έχεις την ανεξαρτησία σου.

3. Γνωρίζεις νέο κόσμο
Το να ταξιδεύεις μόνος δεν σημαίνει ότι θα είσαι και τελείως μόνος στο μέρος που θα διαλέξεις να πας - εκτός βέβαια αν το θέλεις. Να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλά άτομα που κάνουν το ίδιο και δεν είναι δύσκολο να πετύχεις ένα από αυτά. Αν κοιτάξεις γύρω σου εκεί που θα πας για φαγητό μπορεί να δεις και άλλους να είναι μόνοι. Μπορείς να μιλήσεις σε όποιον θες αν δεν το κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι κακό να είσαι ανοιχτός-ή σε νέες γνωριμίες και εμπειρίες. Ποτέ δεν ξέρεις πόσα μυστικά κρύβει το μέρος που επισκέπτεσαι. 

4. Κάνε ό,τι θες, όταν το θες.
Ξυπνάς ό,τι ώρα θέλεις, πηγαίνεις όπου θέλεις, όπως θέλεις, όσο χρόνο θέλεις, όσο μακρυά θέλεις. Γενικά οι επιθυμίες σου και το πρόγραμμα σου γίνονται πιο εύκολα πραγματικότητα όταν είσαι μόνος-η.
5. Βρες τον εαυτό σου
Τα ταξίδια μας κάνουν όλους να ηρεμούμε. Επιχείρησε το όταν η καθημερινότητα σε έχει κουράσει. Η ηρεμία, οι νέες εικόνες και οι νέοι άνθρωποι θα επιδράσουν θετικά στην ψυχολογία σου και στον εγκέφαλο σου. Θα έχεις χρόνο να μιλήσεις με τον εαυτό σου ενώ παράλληλα από το μπαλκόνι σου απολαμβάνεις τη φανταστική θέα. Θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου και θα επιστρέψεις διαφορετικός πίσω.

Προσωπικά, δεν έχω ταξιδέψει μόνος όπως προείπα αλλά μετά τις συμβουλές της Jinna, σκέφτομαι να το κάνω κάποια στιγμή.

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου