Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

10 πράγματα που πρέπει να μάθεις πριν αρχίσεις τη ζωή των ονείρων σου

Καταρχήν, να ξεκινήσω με το ότι αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Πολύ θα ήθελα να είχα την εμπειρία να το κάνω. Κατά καιρούς διαβάζετε πολλά δικά μου κείμενα αλλά το συγκεκριμένο όπως και κάποια άλλα στα οποία βέβαια πάντα το αναφέρω είναι από άλλες πηγές.

Συμβουλές, ιδέες και σκέψεις που μου άρεσαν και σας τις μεταφέρω. Αυτή τη φορά το μάτι μου έπεσε σε αυτό το άρθρο και λέω "να κάτι καλό για να γράψεις μετά από αρκετό καιρό αποχής". 

Όλοι μας κάνουμε όνειρα. Τα ακολουθούμε, όμως, πάντα; Η Jinna το ακολούθησε και αυτές είναι οι συμβουλές που μας δίνει:

01. ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ
Το να είσαι γενναίος δεν σημαίνει ότι δεν φοβάσαι. Οι φόβοι είναι μέσα στη ζωή. Για αυτό όταν μάθεις να τους κοντρολάρεις και να μην τους αφήνεις να σε καθοδηγούν θα φέρουν μόνο θετικά αποτελέσματα στη ζωή σου.

02. ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Σκέψου και αναλογίσου πόσα πολλά πράγματα έχεις ξεπεράσει μέχρι σήμερα. Αυτά σου δίνουν δύναμη. Προσοχή, όμως, δεν σε καθορίζουν. Εσύ μπορείς ανά πάσα στιγμή να καθορίσεις το παρόν σου και το μέλλον σου χωρίς να σκέφτεσαι το παρελθόν. Μην μετανιώνεις για πράγματα που έκανες ή δεν έκανες. Όλα βασίζονται στην επιλογή σου.

03. ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ
Μην φοβάσαι για αυτό που είσαι. Είναι οκ να μην είσαι οκ. Καμιά φορά πρέπει να πιάσεις πάτο για να προσδιορίσεις κάποια πράγματα στη ζωή σου. Γενικά νιώσε όπως θέλεις. Οι άλλοι δεν μπορούν να σε καθορίσουν. Το κυνήγι του ονείρου σου έχει πρωταγωνιστή εσένα και κανέναν άλλον.

04. ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ
Πάρα πολύ σημαντικό. Ένας ισχυρός και δυνατός σκοπός εγγυάται επιτυχία. "My purpose was bigger than I had imagined; much bigger than me" λέει η Jinna.

05. Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Τα πράγματα που νομίζεις ότι συμβαίνουν σε σένα δεν γίνονται σε σένα αλλά ΓΙΑ εσένα. Αν μάθεις να βλέπεις την ευκαιρία που προκύπτει μέσα από κάθε κατάσταση θα είσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο. Η αυτοπεποίθηση, η χαρά/ευτυχία και η ευγνωμοσύνη είναι τα τρία συστατικά της πραγματοποίησης του κάθε ονείρου. 

06. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ
Μπορεί να δεις κάποιους μικρότερους, λιγότερο ταλαντούχους και γενικά που δεν τους το είχες να κάνουν τα πράγματα που θες να κάνεις εσύ. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί τους. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο. Η σειρά σου θα έρθει όταν πρέπει. Πίστεψε το!

07. Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Σκληρή δουλειά. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Όλοι έχουμε όνειρα. Κάποιοι πολύ μεγάλα. Όπως έχω χιλιογράψει όλα έχουν τη δύναμη να γίνουν πραγματικότητα υπό μια προϋπόθεση. ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Τόση όση δεν είχατε φανταστεί.

08. ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο,ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ
Αν θες να είσαι χαρούμενος, κάνε πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο. Αν θες να έχεις έναν καλό φίλο, γίνε ένας καλός φίλος σε κάποιον άλλον. Η ζωή πολλές φορές επιστρέφει το καλό που κάνουμε και ας την λένε όλοι άδικη. 

09. ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Αν έχεις ως πρωταρχικό στόχο τα λεφτά, τότε αυτόματα βάζεις δεύτερη την ευτυχία. Η χαρά που βιώνεις μέσα από τις στιγμές που ζεις δεν έχει ταμπελάκι με τιμή. Στις μέρες μας βέβαια είναι λογικό να ενδιαφέρεται κανείς και για τα χρήματα γιατί μέσα από αυτά ζει. Το θέμα είναι να μην γίνεται αυτοσκοπός. Να μην καθυστερεί τη ζωή σου η δουλειά και να μην σου στερεί τη χαρά. Πολλοί χαίρονται μέσα από τη δουλειά τους. Αυτό είναι κάτι καλό.

10. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ
Αυτό είναι το πιο βαρύ από όλα. Μην την "ψωνίσεις" με την ευτυχία και μην απογοητευτείς με την αποτυχία. Κάθε μορφή αποτυχίας μας δείχνει τα λάθη που κάναμε και μας καλεί να τα διορθώσουμε. Η επιστροφή στην κορυφή γίνεται πιο σταθερή και πιο σίγουρη. Δεν πρέπει, λοιπόν, να τρομάζει το ενδεχόμενο της μη επιτυχίας. "Success is a journey, not a destination, so keep on climbing".



0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου