Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Νέες τιμές στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Από σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή η νέα οικονομική πολιτική του ΟΑΣΘ, η οποία επιδιώκει να βγάλει τα "σπασμένα" από τα εισιτήρια.

Πλέον το εισιτήριο δυο διαδρομών θα το βρείτε στο €1,30 το κανονικό ενώ για το λεωφορείο που ενώνει ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, 2 ευρώ. Στο 50% (περίπου) η έκπτωση για τους φοιτητές, οι οποίοι επηρεάζονται λιγότερο από τις νέες τιμές. Οι μηνιαίες κάρτες παραμένουν στην ίδια αξία. Μάλιστα, αυτό είναι και το ακλόνητο επιχείρημα τους στις διαμαρτυρίες του κόσμου. Έτσι, λοιπόν, ο κόσμος βρήκε διέξοδο σε αυτές. Οι ουρές στα εκδοτήρια των ΚΤΕΛ, του ΟΣΕ, της Αριστοτέλους και της Καμάρας ήταν αισθητά μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά. 

Είναι κρίμα στην πόλη μας η συγκοινωνία να αποτελεί ένα τόσο μεγάλο αγκάθι. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα τέθηκε σε εφαρμογή το νέο χειμερινό ωράριο το οποίο θέλει τα λεωφορεία να τερματίζουν  νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και τα δρομολόγια να έχουν μειωθεί. Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δεν έχουν άλλα ΜΜΜ να μετακινηθούν. Δεν είναι όπως στην Αθήνα που με €1,20 έχεις απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα μέσα (μετρό, τραμ, λεωφορεία, ηλεκτρικό, προαστιακό). Όχι, το τιτάνιο έργο του ΟΑΣΘ αξίζει περισσότερα χρήματα για αυτό ήταν αναγκαίο να αυξηθούν τα εισιτήρια. 

Ας μην παραβλέψουμε να πούμε πολλά-πολλά ευχαριστώ που οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών έμειναν στα ίδια λεφτά. Τέτοια χάρη δεν ξέρουμε πώς να την ξεπληρώσουμε; Α, ναι... Με το €1,30 κάθε μέρα.

Υ.Γ. Δείτε όλες τις τιμές εδώ
Y.Γ.2 Η αγορά εισιτηρίων από το γκισέ έχει διαφορά -10 λεπτών του ευρώ.

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου