Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Η Victoria Hislop μίλησε σε φοιτητές Δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη



Η Victoria Hislop σε ομιλία που έδωσε στους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου την Παρασκευή,  μίλησε για την ταξιδιωτική δημοσιογραφία και συμβούλεψε τους νέους δημοσιογράφους.

«Πάντα υπάρχει κάτι από πίσω από αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να σου δείξουν. Πρέπει να δείτε πίσω από αυτό. Δείτε αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον ή μυστηριώδες» είπε εκτός των άλλων  η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας στο κοινό.

Γνωστή από το πρώτο της βιβλίο και best-seller "Το νησί", η Hislop εκμυστηρεύτηκε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί μόνο με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία. Εξάλλου, δεν γίνεται κανείς να ζήσει με μόνο ένα από τα δυο πράγματα με τα οποία τελικά ασχολήθηκε.

Έχοντας μια εμπειρία πολλών χρόνων ως Travel Journalist και έχοντας περάσει δύσκολες στιγμές ταξιδεύοντας ακόμα και με άλογα προκειμένου να γράψει άρθρα για περιοδικά, συμβούλευσε τους νέους δημοσιογράφους πάνω σε θέματα του επαγγέλματος. Όλα τα είδη των ρεπορτάζ βασίζονται σε ίδιους κανόνες και ένας από αυτούς είναι να ψάχνεις τι κρύβεται πίσω από αυτό που μαθαίνεις από την πηγή σου. 

«Πρέπει να είστε πολύ περίεργοι, πολύ θορυβώδεις, μερικές φορές λίγο αγενείς, πρέπει να ανοίγετε πόρτες» πρόσθεσε η ίδια.

Η επιμονή του δημοσιογράφου και η περιέργεια του είναι τα χαρακτηριστικά που θα τον βοηθήσουν να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την είδηση.

Η Victoria Hislop φαίνεται να χρησιμοποιεί αυτά τα χαρακτηριστικά τόσο για τα ταξιδιωτικά ρεπορτάζ όσο και στη συγγραφή των βιβλίων της. Μετά το τέλος της ομιλίας, φωτογραφήθηκε με τον κόσμο και λίγες ώρες μετά βρέθηκε στο Public στα πλαίσια της προώθησης του νέου της βιβλίου "Ανατολή".

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου