Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πρωταπριλιά: Πώς το γέλιο επιστημονικά κάνει καλό;

Αυτός ο μήνας είναι ο πιο ιδιαίτερος όλου του χρόνου γιατί έχει καθιερωθεί την πρώτη μέρα του να λέμε ψέματα και να πειράζουμε ανθρώπους που συμπαθούμε με στόχο όλοι να γελάσουμε και να περάσουμε καλά. Το γέλιο κάνει καλό και το λένε και οι επιστήμονες. Καταρχήν...

1) Βελτιώνει τις σχέσεις μας
Το γέλιο κάνει καλύτερες τις σχέσεις που ήδη έχουμε και αποτελεί μια καλή αφορμή να κάνουμε νέες.

2) Ενισχύει τη μνήμη μας και μειώνει τα επίπεδα του άγχους
Όσο μεγαλώνουμε έχει αποδειχτεί ότι το γέλιο έχει καλύτερα αποτελέσματα πάνω στο άγχος.

3) Μας κάνει ανθεκτικούς
Μια έρευνα επιστημόνων συμπεραίνει ότι το γέλιο μας προστατεύει από δύσκολες καταστάσεις με τη μορφή του λεγόμενου "νευρικού γέλιου". 

4) Βελτιώνει την υγεία μας
Σας έχει τύχει να θέλετε να πείτε μια αστεία κατάσταση που ζήσατε ή ένα ανέκδοτο και να γελάτε πριν το ολοκληρώσετε καθώς ξέρετε πόσο αστείο είναι το τέλος; Ε, λοιπόν, αυτή η διαδικασία βοηθά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και τη μείωση όπως ήδη αναφέραμε του άγχους. Οι επιστήμονες, επίσης, έχουν αποδείξει ότι το γέλιο κάνει πολύ καλό και στους διαβητικούς.Ακόμα, αυξάνει και την καλή χοληστερόλη σε κάποιες περιπτώσεις. 

5) Βοηθά στη μάθηση
Κι, όμως, έχει αποδειχτεί ότι αν γελάς κατά τη διάρκεια της μάθησης σου μένουν καλύτερα κάποια πράγματα. Συνήθως, όλοι είμαστε σοβαροί και προσέχουμε αλλά ένα αστείο σκηνικό που μπορεί να συμβεί βοηθά καλύτερα στην αφομοίωση της πληροφορίας.

6) Μας κάνει ελκυστικούς
Το χιούμορ και γενικά το να γελάμε μας κάνει ελκυστικούς γιατί δείχνει ότι έχουμε αυτοπεποίθηση και ότι είμαστε χαρούμενοι άνθρωποι.

7) Κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος
Μπορεί να ακούγεται πολύ ουτοπικό αλλά το να γελάς είναι μεταδοτικό άρα κάνει και άλλους ανθρώπους να γελάνε άρα επηρεάζουν θετικά τον εγκέφαλο τους και άρα κάνουν αυτόν τον κόσμο καλύτερο. Δεν το λέω εγώ..η Sophie Scott.

Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τiς παραπάνω έρευνες επισκεφτείτε το άρθρο του Psychology Today.

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου