Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Οι παραστάσεις του χειμώνα με την υπογραφή του ΚΘΒΕ


Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι το θέμα που χαρακτηρίζει όλες τις νέες παραστάσεις που έρχονται την νέα καλλιτεχνική περίοδο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. 

Το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με περίπου 20 παραστάσεις και τουλάχιστον 5 συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας. Στις αίθουσες του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Βασιλικού Θεάτρου, της Μονής Λαζαριστών, του Μικρού Θεάτρου της Μονής και άλλους συνεργαζόμενους χώρους θα παρουσιαστούν από το φθινόπωρο νέες παραγωγές αλλά και έργα που αγαπήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. 

Στο πρόγραμμα συναντάμε σκηνοθέτες που ξεκινούν τη συνεργασία τους για πρώτη φορά φέτος με το ΚΘΒΕ όπως ο Γιάννης Καλαβριανός που θα σκηνοθετήσει τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ (10 Νοεμβρίου), η Γεωργία Μαυραγάνη που θα συστήσει το «ΓΚΙΑΚ» (13 Ιανουαρίου 2017) του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ο  Γιάννης Μόσχος με το «Δηλητήριο» (17 Φεβρουαρίου 2017) της Λοτ Φέικεμανς και ο Θανάσης Παπαγεωργίου με το «Τρίτο Στεφάνι» (7 Οκτωβρίου) του Κώστα Ταχτσή. 

Αντίστοιχα, επιστρέφουν ή ανανεώνουν τη συνεργασία τους με το Κρατικό σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Παρασκευόπουλος με τουλάχιστον 13 παραστάσεις με το «Οικογενειακή Γιορτή» των Βίντερμπεργκ, Ρούκοφ, Χάνσεν (25 Νοεμβρίου),  ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος επιστρέφει μετά από 13 χρόνια για να σκηνοθετήσει το έργο του Μπρεχτ, «Η Μάνα κουράγιο και τα παιδιά της» (21 Οκτωβρίου), ο Νίκος Μαστοράκης με τη «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (3 Φεβρουαρίου 2017) και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιάννης Αναστασάκης, με το «Ψύλλοι στα αυτιά» του Ζωρζ Φεντώ (18 Νοεμβρίου).

Τα φρέσκα «Σωτηρία με λένε» (Οκτώβριος 2016) της Σοφίας Αδάμου και το «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» (Νοέμβριος) του Σταύρου Τσιώλου που παρουσιάστηκαν φέτος, θα συνεχίσουν την πορεία τους και του χρόνου με τη διαφορά ότι θα παρουσιαστούν στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι του ΚΘΒΕ θα πατήσει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για το «Τρίτο Στεφάνι». Η Λυδία Φωτοπούλου θα επιστρέψει μετά από 8 χρόνια για το «Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της». Η Έφη Σταμούλη μετά τις καλές κριτικές θα συνεχίσει στο «Σωτηρία με Λένε». 

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μουσικοθεατρική παράσταση "Δεν σε ξέχασα" του Λέοντα Α. Ναρ (Νοέμβριος 2016) για την ιστορία της ισραηλιτικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και ο "Αμερικανός" του Αλεξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου (μετάκληση από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, 20-23 Οκτ.)

Το ΚΘΒΕ, επίσης, θα παρουσιάσει παραστάσεις και εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους (Παιδική και Νεανική Σκηνή) ενώ θα «τρέξουν» και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικά εργαστήρια (κάθε σαββατοκύριακο στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στη Μονή Λαζαριστών).  

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου