Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Πώς να καταπολεμήσεις το αίσθημα της τεμπελιάς;


Έρχονται μέρες που δεν έχεις διάθεση να κάνεις τίποτα. Αυτές οι μέρες ήρθαν και σε μένα και έφαγα τον τόπο να βρω τρόπους να το πολεμήσω. Έτσι, λοιπόν, κατέληξα πάλι στο tinybuddha που έχω αγαπήσει πλέον και βρήκα κάποιους τρόπους που με/σε βοηθούν να λάβεις δράσει και πάλι.


Θα ξεκινήσω με ένα όμορφο ρητό: “Η δράση δεν φέρνει πάντα την ευτυχία αλλά δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς δράση” μας λέει ο Benjamin Disraeli. Πάμε να δούμε 5 απλά βηματάκια:

1. ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ
Έχεις να κάνεις κάποιες εργασίες για τη σχολή; Να κανονίσεις κάποια επαγγελματικά ραντεβού; Να καλύψεις κάποιες υποχρεώσεις; Ρύθμισε τα έτσι ώστε να μην πέσουν όλα μαζί. Όταν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις συνήθως σε παίρνει από κάτω και αν αγχώνεσαι όπως αγχώνομαι και εγώ στο τέλος δεν θα κάνεις τίποτα και θα αναβάλεις πολλά από αυτά για το επόμενο διάστημα. Οι καθυστερήσεις έχουν όμως και συνέπειες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς.

2. ΤΡΕΞΕ/ΚΑΝΕ ΑΣΚΗΣΗ
Θα μου πεις "πας καλά; εγώ βαριέμαι τη ζωή μου και εσύ μου λες ασκήσου". Έχεις δίκιο. Για πάρε όμως την απόφαση να βγεις για μια βόλτα, για ένα περπάτημα για ένα χαλαρό τρεξιματάκι; Αμέσως ανανεώνεις τις εικόνες σου και ανακουφίζεις τον εγκέφαλο σου ενώ ταυτόχρονα αποκτάς ενέργεια. Πάρ'το απόφαση και το αποτέλεσμα θα σε συναρπάσει. Στο λέω εγώ που είμαι και αθλητικός #not.

3. ΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ
"Ξαναλέω πας καλά...πώς αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο η τεμπελιά;". Και όμως, από το να κάθεσαι στο κρεβάτι σου χωρίς να μπορείς να τακτοποιήσεις όλα αυτά που έχεις να κάνεις και που σου προκαλούν την τεμπελιά κάνε κάτι που θα σε γεμίσει για να μην κάθεσαι στην πλήρη απραγία. Νιώθοντας ευχάριστα κάνοντας πράγματα που αγαπάς θα σε βοηθήσει περισσότερο να πάρεις λίγο πιο σοβαρά τις υποχρεώσεις σου.

4. ΤΑΞΗ
Ο χώρος που σε περιβάλλει αυτή τη στιγμή είναι άνω κάτω, παραδέξου το! Ο χώρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και επηρεάζει πολύ εμάς και τους γύρω μας. Βάλε σε τάξη τα πράγματα στον χώρο σου για να μπορέσεις να το κάνεις και στην ζωή σου. Τακτοποιώντας τα πράγματα και κάνοντας καθαρό τον χώρο που μένεις αυτό θα περάσει και σε άλλες φάσεις της ζωής σου. Τα προγράμματα είναι για να τα χαλάμε, μέχρι να τα χαλάσουμε όμως ζούμε με το αίσθημα της τάξης και όχι του άγχους που οδηγεί στο να καθυστερούμε τις υποχρεώσεις μας.

5. ΜΙΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!
Το πώς μιλάς στον εαυτό σου και το πόσο τον πιέζεις παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Όλοι οι άνθρωποι δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Προσπάθησε να βρεις τον τόνο ή την ένταση που χρειάζεσαι εσωτερικά για να πάρεις κουράγιο και να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα και να μην τεμπελιάζει. Μετέτρεψε αρνητικές σκέψεις σε θετικές και πάρε τη δύναμη να βγεις νικητής έπειτα από μια δύσκολη μέρα. Επιβράβευσε τον με ό,τι θεωρείς εσύ καλύτερο!

Αυτά είναι μερικά από τα βήματα που οδηγούν σε μια αποτελεσματική λύση του θέματος. Δοκίμασε τα και πες μας αν δούλεψαν σε σένα. Θα κάνω το ίδιο και εγώ!

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου