Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

15 πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες - [part 1]


Σε αυτή τη σειρά άρθρων που θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι αποσκοπούμε στο να σας παρουσιάσουμε κάποιους λόγους που πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τη ζωή. Η ευγνωμοσύνη όπως είπαμε και σε προηγούμενα άρθρα είναι πολύ σημαντικό "συστατικό" της ευτυχίας. Θα μας επιτρέψετε να ξεκινήσουμε από τα πολύ απλά και αυτονόητα και όσο περνάει ο καιρός θα μπαίνουμε σε πιο σύνθετα πράγματα.


1. Οι γονείς σου: Αν δεν σε είχαν φέρει στον κόσμο αυτό και στο συγκεκριμένο μέρος πιθανότητα να μην υπήρχες ή να είχες γεννηθεί σε κάποια χώρα που οι συνθήκες επιβίωσης είναι δυσκολότερες.

2. Η οικογένεια σου: είναι οι πιο κοντινοί συγγενείς σου σε αυτόν τον κόσμο και θέλουν μόνο το καλό σου ακόμα και όταν σου λένε κάτι αντίθετο από αυτό που θες να ακούσεις.

3. Οι φίλοι σου: η συντροφιά στη ζωή σου. Αν τους έχεις κράτα τους και νιώσε ευγνώμων που έχεις άτομα που σε νοιάζονται χωρίς να θέλουν το κακό σου.

4. Η αίσθηση της όρασης: Πολύ σημαντικό .Φαντάζεστε έναν κόσμο που δεν μπορείτε να χαρείτε την ομορφιά των τοπίων, την ανατολή του ηλίου, τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

5. Η ακοή: επιτρέπει να ακούσεις τις σταγόνες της βροχής, τα πρόσωπο που αγαπάς να σου μιλούν.

6. Η επαφή

7. Η μυρωδιά

8. Η ομιλία

9. Η γεύση

10. Η καρδιά σου: σου επιτρέπει να ζεις και να αισθάνεσαι. Καθημερινά δουλεύει για να μπορείς να κάνεις όλα όσα βάζει το μυαλό σου.

11. Οι πνεύμονες σου

12. Το ανοσοποιητικό σου σύστημα: σε προστατεύει όσο μπορεί από τις άσχημες αρρώστιες.

13. Τα χέρια σου

14. Τα πόδια σου

15. Το μυαλό σου 

Το πρώτο μέρος που περιελάμβανε τα δώρα της ζωής που παραβλέπουμε ολοκληρώθηκε. Το επόμενο θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες.

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου