Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

7 τρόποι να κοιμηθείτε καλύτερα απόψε.


Είναι καλοκαίρι, έχετε κάποιες μέρες κενό, ξαπλώνετε, κλείνεται τα μάτια και....ΔΕΝ κοιμάστε!!! Φταίει η ζέστη, το στρες των προηγούμενων ημερών, τα μελλοντικά σχέδια σας που σας αγχώνουν, κάτι άλλο..;; Όταν μας συμβαίνει είναι πολύ άσχημο. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι τρόποι που θα μας αλλάξουν την ψυχολογία και θα μας κάνουν τον ύπνο εύκολη υπόθεση.


1. Κάνε το κρεβάτι σου έναν άνετο χώρο
Ο καθένας μας νιώθει καλά στο κρεβάτι του διαφορετικά. Άλλοι χρειάζονται παραπάνω μαξιλάρια, άλλοι κρύα σεντόνια άλλοι ένα δεύτερο άτομο :P. Φροντίστε, λοιπόν, για αυτά για να έχετε μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στον ύπνο.

2. Γεμίστε το δωμάτιο με ζεστές μυρωδιές
Αρωματικά κεράκια ή διάφορα υλικά που βγάζουν γλυκές μυρωδιές βοηθούν πολύ στο να κοιμηθείτε. Μην σας ακούγεται χαζό!

3. Διαβάστε ένα βιβλίο
Σε μένα πιάνει πάντα...και να μην νυστάζω καθόλου με το που το πιάσω ξαφνικά με πιάνει ένα πράμα - δεν μπορώ να το περιγράψω - και έχω μια τρελή επιθυμία για βαθύ ύπνο. Μπορεί να λειτουργήσει και σε εσάς. Σε κάθε περίπτωση θα σας χαλαρώσει. Μην το δοκιμάσετε με Αγκάθα Κρίστι γιατί θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

4. Κράτα τα πόδια σου ζεστά...
και την κεφαλή σου κρύα, έλεγαν οι παλιοί και άδικο δεν είχαν. Οι κάλτσες που ζεσταίνουν τα πόδια μας, βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και συνεπώς στο να κοιμηθούμε ευκολότερα και καλύτερα. Προσοχή, σε καμία περίπτωση σφιχτές κάλτσες!

5. Σπρέι
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ και πλέον - όπως συμβαίνει και σε πολλά ξενοδοχεία - υπάρχουν ειδικά σπρέι με μυρωδιά συνήθως λεβάντας που ψεκάζεις το μαξιλάρι σου πριν κοιμηθείς και η μυρωδιά σε χαλαρώνει, απωθεί το άγχος και σε κοιμίζει.

6. Μαύρη μαυρίλα
Πολλοί παραπονιούνται πως η ποιότητα του ύπνου τους αλλοιώνεται όταν υπάρχει έστω μια χαραμάδα φωτός το πρωί. Προσπαθήστε να μην έχετε πολλά φώτα δίπλα σας αναμμένα όταν κοιμάστε . Αν δεν προτιμάτε το εντελώς σκοτεινό δωμάτιο περιορίστε τουλάχιστον τον ήδη υπάρχοντα φωτισμό. Αν θέλετε φροντίστε να μην έχετε επαφή με τον ήλιο το πρωί πριν ξυπνήσετε.

7. Φέρε κεράσια
Ο χυμός κεράσι περιλαμβάνει μελατονίνη, η οποία σας βοηθά να κοιμηθείτε με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Ένα ποτήρι αρκεί να κάνει αυτό που θέλετε!

Ευχόμαστε να κοιμηθείτε λίγο καλύτερα τα καλοκαιρινά βράδια που έρχονται.
Εμείς θα τα πούμε ξανά μετά τον 15Αύγουστο

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου