Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

5+5 ειδήσεις της ημέρας

ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα σε Ελλάδα και εξωτερικό ότι κανείς δεν θα παίξει με τις θυσίες του λαού έστειλε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλειο η Μέρκελ απείλησε την Ελλάδα ότι δεν θα δοθεί καμία βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα. Στην ίδια σκληρή γραμμή και οι σοσιαλιστές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς από τις 24 ως τις 31 Δεκεμβρίου προανήγγηλε η Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.

Επέστρεψαν και φέτος στη Βαρβάκειο Αγορά οι μυστηριώδεις γυναίκες που μοίρασαν χιλιάδες ευρώ σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν για τα ψώνια του εορταστικού τραπεζιού. 

Και τέλος, οι επιβάτες των Μέσων Μεταφοράς της Αθήνας έχουν από σήμερα  τη δυνατότητα να αγοράζουν και να ενεργοποιούν ηλεκτρονικά το εισιτήριο τους μέσω smartphone και tablet.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Αποχωρεί η κοινοπραξία από τα έργα του μετρό έπειτα από αίτημα διάλυσης της σύμβασης. Σε αναμονή για την απάντηση της «Αττικό Μετρό». 

Τραγικό θάνατο βρήκε εξηντα-τριά-χρονος άντρας στη Χαριλάου ο οποίος έπεσε από την ταράτσα επταώροφης πολυκατοικίας. Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Εγκληματική οργάνωση η οποία εκβίαζε ιδιοκτήτες μαγαζιών για «προστασία» και εισέπραττε από 200 έως 700 ευρώ μηνιαίως εξάρθρωσε η αστυνομία.

Περίπου 1400 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο μέσα στο 2014 στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Και τέλος: «Λουκέτο» στο γραφείο της Θεσσαλονίκης μετά από 37 χρόνια κάλυψης βάζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, απομακρύνοντας τους δύο τελευταίους ανταποκριτές.

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου