Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

5 ιδέες βελτίωσης που μπορείτε να εφαρμόσετε από φέτος


Είναι η κατάλληλη περίοδος για τα πάντα. Μόλις μπήκε η νέα χρονιά και η ψυχολογία μας προδιαθέτει στο να αγκαλιάζουμε καθετί καινούριο. Μια αλλαγή πάντα μας κάνει καλό και πλέον το νέο έτος μας βοηθά να την πραγματοποιήσουμε. Υπάρχουν πέντε πράγματα που θα κάνουν αυτό το έτος πιο ξεχωριστό και αισιόδοξο και έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα μας. Φέτος:

1) Δημιουργήστε συνήθειες, όχι απλούς στόχους και προσδοκίες.
Οι προσδοκίες της νέας χρονιάς που καμιά φορά σημειώνουμε ξεθωριάζουν με τον καιρό και τελικά δεν πραγματοποιούμε ούτε τα μισά από αυτά που έχουμε γράψει και είναι και λογικό γιατί συνεχώς συμβαίνουν νέα πράγματα και μας τραβούν την προσοχή και ο χρόνος περνάει γρήγορα. Τι θα λέγατε, όμως, να ασχολιόσασταν με ένα πράγμα τη φορά και να δίνατε όλο σας το φόκους εκεί ώστε να το κάνετε συνήθεια; Μια νέα συνήθεια τη φορά και θα σας βοηθούσε να πραγματοποιήσετε όλα όσα θέλετε.

2) Να είστε εκεί.
Πολλές φορές φτιάχνουμε τη λίστα με τις προσδοκίες μας, προσπαθούμε να τα καταφέρουμε και μετά τα παρατάμε. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Λείπει η δέσμευση. Το να είσαι εκεί συνέχεια και να μην τα παρατάς. Πώς θα σας φαινόταν αν το να απομακρυνθείτε από τον στόχο σας για μια ημέρα σήμαινε ότι θα πληρώνατε ένα πρόστιμο 1000 ευρώ; Μήπως τότε θα συνεχίζατε να προσπαθείτε; Βρείτε αυτό που θα σας πιέσει λίγο για να μην απομακρυνθείτε από τον στόχο σας. Κάν'τε αυτό που θέλετε μια συνήθεια.

3) Θέστε εβδομαδιαίους στόχους
Από τα παραπάνω θα καταλάβατε ότι δεν πολυ-λειτουργεί το σύστημα με τις ετήσιες προσδοκίες. Για αυτό χωρίστε τες σε βήματα και κάθε βδομάδα προσπαθήστε για αυτό.  Βδομάδα με τη βδομάδα η ψυχολογία σας θα ανεβαίνει και θα βελτιώνεστε πάνω σε αυτό που θέλετε να κάνετε.

4) Βρείτε τα κατάλληλα άτομα
Σίγουρα μπορείς να πετύχεις αυτό που θες και μόνος σου, αλλά δεν θα ήταν τέλειο να έχεις κάποιον που κάνει το ίδιο να σε ενθαρρύνει, να παίρνει δύναμη ο ένας από τον άλλον. Φέτος προσπάθησε να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις αν έχεις κάποιον δίπλα σου με κοινά ενδιαφέροντα και στόχους. Δημιουργείστε μαζί συνήθειες.

5) Γίνετε περίεργοι και μάθετε
Ξέρετε το να κυνηγάτε κάτι χωρίς να βλέπετε τίποτα γύρω του δεν είναι καθόλου καλό. Προσπαθήστε στη διαδικασία της επίτευξης του στόχου να μαθαίνετε συνέχεια και άλλα νέα πράγματα και να ρωτάτε ότι δεν καταλαβαίνετε. Μπορεί παράλληλα με αυτό που θέλετε να κάνετε να μάθετε κάτι καινούριο που θα σας γοητεύσει το ίδιο ή θα σας βοηθήσει περισσότερο στη ζωή σας. Μην κλείνετε τα αυτιά και τα μάτια στο διαφορετικό.

Αυτά ήταν. Ουσιαστικά ο στόχος του άρθρου είναι να σας οπλίσει με αυτοπεποίθηση. Πολλές από τις επιθυμίες σας μπορούν να γίνουν συνήθειες της ζωής σας. Μην χάσετε την ευκαιρία να το κάνετε. Και αν δεν τα καταφέρετε πάλι σίγουρα κάτι θα έχετε μάθει από την προσπάθεια. Τα λάθη μας κάνουν καλύτερους. 

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου