Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

10 study hacks για να βελτιώσετε τη μνήμη σας


Ο εγκέφαλος μας έρχεται αντιμέτωπος με χιλιάδες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εξεταστικής. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που βοηθούν στη βελτίωση της μνήμης. Ακολουθούν 10 από αυτές.


1) Περπατήστε. Κάνει καλό στην υγεία αλλά και στο μυαλό. Έχει αποδειχτεί ότι 20 λεπτά περπάτημα μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ τη μνήμη.

2) Διαβάστε δυνατά ή αλλιώς say it out loud. Μπορεί να είναι ο λόγος που θα σας διώξουν από τη βιβλιοθήκη αλλά το να διαβάζετε δυνατά και όχι από μέσα σας, σας δίνει 50% περισσότερες πιθανότητες να θυμηθείτε την ύλη .

3) Γίνετε δάσκαλος. Προσπαθήστε να περιγράψετε αυτό που διαβάσατε σε έναν αόρατο συνομιλητή σας. Το νόημα του θα εντυπωθεί καλύτερα στη μνήμη σας.

4) Φτιάξτε διαγράμματα. Όλες οι πληροφορίες που διαβάζετε μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε ένα ωραίο διάγραμμα. Είναι πιο εύκολο να θυμηθείτε κάτι τέτοιο από το να σας έρθει ολόκληρη η παράγραφος ενός βιβλίου.

5) Χρησιμοποιήστε Times New Roman. Αν πρόκειται να διαβάσετε στον υπολογιστή ή να εκτυπώσετε σημειώσεις χρησιμοποιήστε αυτή τη γραμματοσειρά καθώς είναι η πιο γρήγορη στην ανάγνωση και δεν κουράζει.

6) Μπλοκάρετε ενοχλητικά site. Πολλές φορές η προσοχή μας αποσπάτε είτε από site είτε από εφαρμογές που έχουμε στο κινητό και έτσι δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε εύκολα την πληροφορία. Υπάρχουν πολλά apps που για περιορισμένο χρόνο θα μας απαλλάξουν από τέτοιου είδους ενοχλήσεις όπως το SelfControl.

7) Κάντε διαλείμματα. Ο εγκέφαλος χρειάζεται κάποια διαλείμματα για να μπορέσει να κρατήσει τις πληροφορίες από το διάβασμα και να πάρει δυνάμεις. Προσοχή! Μην το παρακάνετε! Οι ειδικοί προτείνουν κάθε 45-50 λεπτά διαβάσματος.

8) Αλλάξτε δωμάτια. Το να αλλάζεις χώρους ή δωμάτια βοηθά βοηθά στη αφομοίωση.

9) Μυρωδιές και τσίχλες. Εντάξει, είναι περίεργες αυτές οι λέξεις μαζί αλλά το ξέρετε πως αν μυρίσετε ένα περίεργο άρωμα την ώρα που διαβάζετε και λίγα λεπτά πριν δώσετε το μάθημά σας θα σας βοηθήσει να ανακαλέσετε πληροφορίες; Το ίδιο συμβαίνει και με μια περίεργη γεύση στις τσίχλες.

10) Κοιμηθείτε καλά. Δεν χρειάζονται συστάσεις εδώ. Η μνήμη λειτουργεί καλύτερα όταν είστε ξεκούραστοι.


Το άρθρο μου αυτό μαζί με άλλα χρήσιμα άρθρα για την εξεταστική θα τα βρείτε στο ειδικό τεύχος του Iq Magazine που κυκλοφορεί.

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου