Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς να καταπολεμήσετε τα νεύρα!

Το τελευταία διάστημα τόσο εγώ όσο και το περιβάλλον μου έχει πολλά νεύρα. Για αυτό, λοιπόν, έψαξα λίγο το θέμα και βρήκα κάποιους χρήσιμους τρόπους να τα μετριάσουμε. Παραδόξως, στην αναζήτηση μου βρήκα άρθρα του στυλ "Πώς να καταπολεμήσετε τα νεύρα της εγκυμοσύνης" λες και οι υπόλοιποι δεν έχουμε ψυχή. Όλους μας ενδιαφέρει το ευ ζην.

Επίσης, βρήκα πάρα πολλές άχρηστες συμβουλές όπως να μην νευριάζετε γιατί θα κάνετε ρυτίδες ή μετρήστε μέσα σας μέχρι το 10. Και μέχρι το 100 να μετρήσω πάλι τα νεύρα ζάντες θα παραμείνουν. Μέχρι και spa προτείνουν σε κάποια site. Πάντως αυτό που είδα σε όλα ήταν ότι οι αρθρογράφοι πιστεύουν ότι μόνο οι γυναίκες έχουν νεύρα. Όλοι έχουμε νεύρα ύπο δύσκολες συνθήκες πιστεύω. Δεν έχει να κάνει με το φύλο. Έτσι δεν είναι; Το άρθρο αυτό θα το βρείτε και στο άλλο μας blog κάνοντας κλικ εδώ.

Μια καλή συμβουλή που διάβασα ήταν το time-out. Όταν έχεις πάρα πολλά νεύρα και ξεσπάς σε κάποιον ή αυτός ο κάποιος σου κάνει αντεπίθεση προσπάθησε να πας σε έναν χώρο που θα είσαι μόνος σου για να σκεφτείς και να ηρεμήσεις. Δεν θα γίνει σε 10 δευτερόλεπτα αλλά θα βοηθήσει την ψυχολογία σας. 

Ο τρόπος που αναπνέουμε συνδέεται πάρα πολύ με το πως αισθανόμαστε. Παίρνοντας μεγάλες και βαθιές ανάσες ωθούμε τον οργανισμό μας στη χαλάρωση. Κάποια site ισχυρίζονται ότι κατά την εκπνοή σπρώχνουμε προς τα έξω τους φόβους και τις ανησυχίες μας. Οκ!

Κάντε πράγματα που σας χαλαρώνουν. Αν όλη την μέρα έχετε δουλειές τότε προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο που θα κάνετε κάτι πραγματικά χαλαρωτικό. Ας πούμε χωθείτε στην μπανιέρα σας ή δείτε  την αγαπημένη σας σειρά. Εμένα με βοηθάει το blog αυτό. 

Κάτι που βοηθάει πολύ είναι να βρείτε λύσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν αλλά αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο όταν βρίσκετε υπό πίεση.

Αυτό που λειτουργεί πολύ καλά σε μένα είναι η μουσική. Η καλή μουσική με ηρεμεί. Κάνει το μυαλό μου να ξεφεύγει.

Σε λιγότερες περιπτώσεις προτείνεται και το ξέσπασμα! Ναι, αν πια θεωρείτε πως κανείς δεν σας καταλαβαίνει ή ότι ο εαυτός σας προσπαθεί να διώξει τον θυμό με βίαιο τρόπο, σπάστε τα όλα. Σκεφτείτε απλά ότι μετά κάποιος πρέπει να τα καθαρίσει.

Στο θέμα της διατροφής που μας καίει, να ξέρετε ότι πολύ χαλαρωτικό είναι και το τσάι. Βοηθάει πολύ στην ηρεμία μας. Για πόσο δεν ξέρω.

Αποφύγετε τα συντηριτικά! Σκεφτόμουν πολύ για το αν θα το συμπεριλάβω αυτό εδώ ή στα άχρηστα αλλά επειδή κυριολεκτικά προσπαθώ να τα αποφύγω και τα βλέπω όλο μπροστά μου αυτό που έχω να σας προτείνω είναι να τα αποφεύγετε. Λένε ότι προκαλούν πίεση στο πεπτικό και δημιουργούν ένταση στον οργανισμό μας. Whatever.

Τέλος, αυτό που πάντα βοηθούσε από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα για την καταπολέμηση των νεύρων είναι το sex. Αν δεν έχετε άτομο για sex όπου η λέξη sex βάλτε porno

Τα φιλιά μου. 
Καλό μήνα να έχουμε. Με λιγότερα νεύρα..
Σχετικά άρθρα από τα οποία άντλησα ιδέες: tlifewoman-lifeclick@life

// Αν σας άρεσε το άρθρο μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook ή να μας ακολουθήσετε στο twitter για να τα βρίσκετε φρέσκα //

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου