Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε πώς μπορείτε και φέτος να βοηθήσετε όσους το έχουν ανάγκη…

Πληθώρα φιλανθρωπικών εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα και φέτος στη Θεσσαλονίκη τις γιορτινές μέρες.

Κάθε χρόνο οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και η ανάγκη για βοήθεια που εμπνέει το κλίμα των ημερών φτάνουν στο peak τους. Είναι η ευκαιρία όχι μόνο συλλογικά αλλά και ατομικά να καλλιεργήσουμε την ανάγκη μέσα μας να βοηθάμε όσους το χρειάζονται πραγματικά. Για αυτό τον λόγο συγκεντρώσαμε κάποιες δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ώστε να μπορέσετε να συνδράμετε με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε.

Μπαζάρ, πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στο Βαφοπούλειο Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, στο Φουαγιέ του Βαφοπουλείου βρίσκονται ήδη διάφορα προϊόντα των ημερών προς πώληση. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση συλλόγων της πόλης. Από τις 08.00 έως τις 20.00, εκτός από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, που το bazaar θα λειτουργήσει από τις 17.00 έως τις 22.00, το μπαζάρ θα δέχεται κόσμο. Όσον αφορά τους συλλόγους που θα ενισχυθούν, από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 τα έσοδα δόθηκαν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες. Από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 θα ενισχυθεί ο Σύλλογος Ανοιχτή Αγκαλιά – Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής – Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Τέλος, από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου 2016 θα βοηθηθεί ο Σύλλογος Φίλων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μπαζάρ θα πραγματοποιήσει και το «Χαμόγελο του παιδιού» με πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού. Θα μπορείτε να το επισκεφτείτε στους χώρους και στις ώρες που ακολουθούν για λίγες ημέρες. Στις 12-24/12 στο Mediterranean Cosmos (11ο χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών) στις ώρες καταστημάτων εμπορικού κέντρου. Στις 16-21/12 στην Πλατεία Ευαγγελισμού (Εύοσμος) 9:00-21:00.

Το διήμερο 17 και 18 Δεκεμβρίου, το Σωματείο Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο» διοργανώνει από τις 10:00 μέχρι τις 23:00 στην Κάτω Τούμπα (Βιθυνίας 30) μπαζάρ με ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια, χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευές, κεριά, σαπούνια και άλλα προϊόντα από τα Τμήματα και τα Εργαστήρια του Σωματείου. Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε βιολογικά και σπιτικά εδέσματα, γλυκά, κρασιά καθώς και vintage αντικείμενα.

Μια άλλη δράση που ξεκίνησε και θα τρέχει έως και την Τρίτη 10/01/17 είναι το «Γεύμα σε αναμονή», στο πλαίσιο του οποίου οι πελάτες του μαγαζιού «Μάγειρες» Καμάρας μπορούν αν το επιθυμούν να προσφέρουν σε όποιον το έχει ανάγκη, ένα γεύμα που δεν μπορεί ο ίδιος να πληρώσει. Όποιος από τους πελάτες το επιθυμεί, προπληρώνει ένα γεύμα για κάποιον που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσει. Το κατάστημα κόβει και κρατάει σε ένα ξεχωριστό κουτί την απόδειξη του προϊόντος σε αναμονή που έχει εισπράξει και την δίνει μαζί με το γεύμα σε όποιον το ζητήσει. Για κάθε γεύμα που προσφέρεται από τους πελάτες το μαγαζί προσφέρει άλλο ένα, με στόχο την προσφορά γευμάτων σε όσους το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το Χριστουγεννιάτικο κουτί «Πλάθω κουλουράκια» που θα βρείτε στα καταστήματα Γατίδης Fresh σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Δράμα, περιέχει τα απαραίτητα υλικά για να πλάσετε τα δικά σας γιορτινά κουλουράκια. Περιλαμβάνει τα απαραίτητα υλικά για τη ζύμη, αλλά και οδηγίες εκτέλεσης της «μυστικής» συνταγής, σχήματα Χριστουγεννιάτικα και χρώματα. Κοστίζει μόλις 1€ και όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε τρία κοινωφελή ιδρύματα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Ανθρώπων με Αναπηρία (Κ.Α.Α.ΜΕ.Α.) στις Σέρρες, στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων στη Δράμα και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη.

Το 1ο Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το The MindTrap Thessaloniki ολοκληρώνεται σήμερα. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για το «Make-Α-wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)». H μέγιστη διάρκεια του κάθε γύρου θα είναι 2,5 – 3 ώρες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται 5€/παίκτη. Σε κάθε γύρο μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 10 ομάδες των 6 ατόμων. Ημέρες και ώρες συμμετοχής: 16/12: 14:00 & 17:00. 17/12: 11:00, 14:00 & 17:00. 18/12: 11:00, 14:00 & 17:00.

Αυτές ήταν κάποιες από τις εκδηλώσεις που συγκεντρώσαμε για εσάς. Οι τοπικοί δήμοι και οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί διοργανώνουν εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές της πόλης και της περιφέρειας για την ενίσχυση διάφορων συλλόγων και ιδρυμάτων. Πέρα από αυτό, ακόμα και μια απλή βόλτα στις στολισμένες πλατείες θα σας δώσει μια αφορμή να βοηθήσετε κάποιον που το έχει ανάγκη καθώς, δυστυχώς, τα ποσοστά των ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται. Πάντως, αν ακόμα δεν σας πείσαμε, σας παραθέτουμε εδώ τη λίστα με όλους τους οργανισμούς της πόλης που μπορείτε να στηρίξετε ατομικά.
Αυτά τα Χριστούγεννα ας βάλουμε στόχο να κάνουμε έστω μια καλή πράξη ο καθένας. Καλή χρονιά να έχουμε!

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου