Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Φταίει ο έρωτας...


Καλησπέρα σας αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα θα σας μιλήσω για τη βόλτα μου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τα όσα παρατήρησα.

Το απόγευμα υπήρχε αυξημένη κίνηση στα κεντρικά σημεία με κόσμο που κυκλοφορούσε σε χαρούμενες δυάδες ή και τριάδες, αν λάβω υπόψιν μου την τεράστια παρουσιά των τετράποδων φίλων τους - μάλλον λόγω του ότι δεν είχαν που να αφήσουν τα ζωντανά για να κάνουν τη βόλτα τους. Πολλά χαρούμενα σκυλάκια που γιορτάζουν για άλλο λόγο βέβαια. Πολλά ζευγάρια με πιασμένα χέρια. Όμορφες οικογένειες που έστω αυτή τη μέρα τα κατάφεραν και βγήκαν μια βόλτα στην πόλη. Όπως αυτή που πέτυχα στην Αγίας Σοφίας που το παιδί τους ενθουσιάστηκε με τη μηχανή ενός αστυνομικού και ήθελε να βγει μια φωτογραφία. Αρχικά, οι γονείς του δεν φαίνονταν θετικοί στην ιδέα. Ο αστυνόμος, όμως, παρακολούθησε τη στιγμή και επέτρεψε στον μικρό με πάρα πολύ καλή διάθεση να πλησιάσει τη μηχανή και να βγάλει τη φωτογραφία του. Ο μικρούλης τύχαινε να είχε και γενέθλια. Όμορφη μέρα να έχει κανείς γενέθλια ε;

Δεν έλειπαν και περιστατικά ανείπωτου καγκουρισμού με ζευγάρια που οι κοπέλες ήταν φορτωμένες με μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο σε σχήμα καρδιάς, κόκκινες ανθοδέσμες και αρκουδάκια παραμάσχαλα και τα αγόρια τους περήφανα να περπατούν δίπλα τους με στυλ "Βλέπετε; Στα πούπουλα την έχω".

Ένα αλλο περιστατικό συνέβη και στο λεωφορείο που χρησιμοποιώ συχνά όπου ένας νέος μπήκε μέσα με μια τεράστια ανθοδέσμη που άνετα θα μπορούσε να κάνει meme στο ίντερνετ "Άγιος Βαλεντίνος από τα LIDL", αλλά αξίζει ένα χειροκρότημα για το γλυκό θάρρος να το τολμήσει. Όχι, γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται. ΔΕΝ απαγορεύεται. Αλλά γιατί ο κόσμος ξέρετε πως λειτουργεί (όπως εγώ καλή ώρα).

Μεγάλα κουτιά από ζαχαροπλαστεία που έκρυβαν υποσχέσεις, γλυκά χαμόγελα από μηνύματα στο κινητό, συνωστισμός στα περισσότερα σημεία, αλλά και αμήχανα βλέμματα ανθρώπων που δεν έχουν φέτος λόγο να γιορτάσουν και από την προσπάθεια τους να το κρύψουν (όσοι δηλαδή θέλουν να το κρύψουν) στην ουσία ξεχωρίζουν στο πλήθος.

Τέλος, για μένα το χιτ της ημέρας ήταν κάτι που δεν είδα να συμβαίνει στην πόλη αλλά το βρήκα στο ίντερνετ. Η απίστευτη κακή προωθητική ενέργεια γνωστής εταιρίας γιαουρτιών που ανέβασε sponsored δημοσίευση στο facebook ροδοπέταλα από τριαντάφυλλα να σχηματίζουν μια καρδιά και στη μέση να εμφανίζεται ένα γιαούρτι 0%. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; Ίσως να είναι μια λύση για ένα ζευγάρι διαβητικών που και πάλι θα βρουν κάπως να γλυκαθούν, αλλά το θεωρώ απίστευτα αστείο μια τέτοια μέρα να βλέπω διαφημίσεις γιαουρτιών. Ίσως και τελικά να πέτυχε τον στόχο της, αφού μιλάμε για αυτήν, αλλά δεν παύει να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Αυτά ήθελα να σας πω. Αυτή τη μέρα που έχει φανατικούς εχθρούς και φανατικούς θαυμαστές, θα ήθελα να κλείσω το κείμενο αυτό λέγοντας, πως είναι όμορφο ο κόσμος να εκδηλώνει την αγάπη του, να περπατάει χέρι-χέρι και να χαμογελάει. Επιτέλους! Να χαμογελάει! Και όταν το λέω αυτό αναφέρομαι και σε εκείνους που σήμερα θα ντραπούν να πιάσουν το χέρι του άλλου, ή που θα συνεχίσουν να κρύβουν τον έρωτα τους...με το φόβο μήπως η αγάπη που νιώθουν προσβάλλει κάποιους άλλους.

Αν αναρωτιέστε γιατί σήμερα συμβαίνουν όλα αυτά...η απάντηση είναι απλή: Φταίει ο έρωτας...

Ας ερωτευόμαστε, λοιπόν, πιο συχνά και ας το δείχνουμε κάθε μέρα!

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου