Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Αγάπησε την τωρινή ζωή σου μέσα από τρία βήματα


Για κάποιους φαίνεται πως είναι απλό να αγαπήσουν τη ζωή τους. Διαβάζοντας στο internet σχετικά πέτυχα μια γυναίκα που φαίνεται να βρήκε τα 3 βήματα που την κάνουν να νιώθει όμορφα για την τωρινή ζωή της και να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Τα βήματα είναι τα εξής:


1. Κατάγραψε αυτά που έχεις αντί για αυτά που σου λείπουν
Για τη γυναίκα αυτή φαίνεται πως ήταν απλό. Πήρε χαρτί και μολύβι και έγραψε αυτά για τα οποία ένιωθε γενναιοδωρία που είχε όπως το σπίτι της, τα παιδιά της, τον σύζυγό της, τη δουλειά της, τους φίλους της και σε μια άλλη στήλη σημείωσε αυτά που της λείπουν. Μια πολύ καλή πρόβλεψη είναι ότι σε αυτά που σας λείπουν θα σημειώσετε κυρίως υλικά αγαθά. Αυτό έκανε φυσικά και η γυναίκα. Έγραψε για τα έπιπλα που ήθελε να πάρει και για άλλα πολλά σχετικά πράγματα. Παρατήρησε ότι αυτά που πραγματικά ήθελε τα είχε και τα άλλα δεν μπορούσαν να την κάνουν πιο ευτυχισμένη από ότι ήδη ένιωθε.

2. Επικεντρώσου σε αυτά που αξίζουν πραγματικά
Αυτό έρχεται ως απόρροια του προηγούμενου. Τα οικονομικά προβλήματα βάραιναν καθημερινά την γυναίκα. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Άρχισε, λοιπόν, να επικοινωνεί περισσότερο με τους φίλους της, να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια της και σε κάθε αστεία στιγμή να κρατάει το χαμόγελο της ζωηρό για λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω. Γέμισε με θετική ενέργεια και δεν χρειάστηκε καν να ξοδέψει λεφτά. Ακόμα και ένα κατοικίδιο μπορεί να φέρει πολλές στιγμές χαράς!

3. Δώσε βάση στις μικρές απολαύσεις
Κάνε έναν περίπατο και πάρε φρέσκο αέρα, ανανέωσε τις εικόνες σου. Όταν τα προβλήματα φτάνουν μέσα στο σπίτι σου εσύ βγες έξω και περπάτα, άδειασε το μυαλό σου, πιες έναν καφέ στον κήπο σου με τη συντροφιά ενός ωραίου βιβλίου, γράψε τα απωθημένα σου σε ένα blog (γκούχου γκούχου). Όλα αυτά θα επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπεις την καθημερινότητα σου. Θα αρχίσεις να αποκτάς μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων χωρίς να φτάσεις βέβαια στο άλλο άκρο. Το ζήτημα είναι οι μικρές απολαύσεις να σου δώσουν μεγάλη ανακούφιση που θα επηρεάσει το υπόλοιπο της ημέρας σου.

Αν ήταν να προσθέσω κάτι εδώ θα έβαζα ένα τέταρτο βήμα που θα ήταν να βρεις την ευτυχία μέσα σου με όποιον τρόπο μπορείς και ξέρεις εσύ. Ο χρόνος δεν σταματάει μέχρι να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Προχωράει και καλό είναι να προχωράμε και εμείς μπροστά μαζί με αυτόν κάνοντας πράγματα με όσες αντοχές έχουμε και όση δημιουργία μπορούμε να βρούμε.

Ας δοκιμάσουμε προς το παρόν αυτά τα τρία βήματα και πού ξέρετε; Μπορεί να ανακαλύψουμε και το τέταρτο ευκολότερα.

Πηγή: tinybuddha.com

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου