Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Προτάσεις για ατζέντες-ημερολόγια 2016

Καλά όλα τα βιβλία που ήδη σας προτείναμε, όμως, η οργάνωση είναι πολύ σημαντικό θέμα και νομίζω ότι μια ατζέντα είναι ένα καλό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Το μάτι μας πήρε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις και συγκεντρώσαμε λίγες από τις πολλές επιλογές που έχετε με τις περισσότερες να έχουν κόστος κάτω των 10 ευρώ:

Έχω ξεφυλλίσει τη συγκεκριμένη έκδοση και έχω εντυπωσιαστεί. Μια πολύ όμορφη επιλογή.
Πιστό στις αρχές της παράδοσης και τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού κυκλοφόρησε, για εικοστή πρώτη συνεχόμενη χρονιά, το Ποιητικό Ημερολόγιο με επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη.
Κοσμείται με 4 έργα του Κώστα Ευαγγελάτου. Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα.
Ανθολογούνται ποιήματα όλων των τάσεων και όλων των εποχών, από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από το Θέογνι στο Σολωμό, από τη Μαρία Πολυδούρη στον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Περιέχει ακόμα ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση.
Το Ποιητικό Ημερολόγιο είναι μια καινούργια ανθολογία ποίησης που κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ποιήματα και δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονα ονόματα που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής Ποίησης.
Άλλη μια ατζέντα που τραβάει την προσοχή είναι οι "366 μέρες ευτυχίας" από τις εκδόσεις Ωκεανός με τα χρυσά φύλλα και το πολύ όμορφο εξώφυλλο.
Στο χρηστικό αυτό ημερολόγιο, θα βρείτε ρήσεις και σκέψεις μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Επίκτητος, o Βενιαμίμ Φραγκλίνος, ο Πασκάλ, κ.α.
Να δίνεις στους ανθρώπους μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλά ποτέ μια τρίτη. - ΤΖΑΚΣΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα μαθαίνεις καλύτερα μέσα στην ηρεμία και στη γαλήνη, και κάποια μέσα στην καταιγίδα. - ΓΟΥΙΛΑ ΚΑΘΕΡ
Δεν μου αρέσει να μου δίνουν συμβουλές. Μπορώ να κάνω και μόνος μου λάθη. - ΌΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ
Δεν υπάρχουν κανόνες. Όλοι οι άνθρωποι είναι εξαιρέσεις σε ένα κανόνα που δεν υπάρχει. - ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΠΕΣΣΟΑ
Το συγκεκριμένο, επίσης, είναι πολύ καλό ειδικά για δώρο σε φίλους που σας στέλνουν συνεχώς link για να δείτε αστείες ρήσεις. Έρχεται από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Το ημερολόγιό αυτό είναι ένας φόρος τιμής στον ανώνυμο, καμένο, απελπισμένο γραφιά του τουίτερ, αλλά και μία έντυπη διέξοδος από την ηλεκτρονική δικτατορία του ρούτερ. Σκεφτήκαμε, διάολε, ένας φόρος παραπάνω στα χρόνια της μνημονιακής χολέρας δεν θα επιβαρύνει τον ηρωικό μας λαό. Άλλωστε όλοι διαβάζουμε από αριστερά προς τα δεξιά.
Με αυτό το ημερολόγιο προσθέτουμε ένα λιθαράκι στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του έθνους μας, που αναπνέει μέσα στις σελίδες του. Την ώρα που η εθνική μας αυτοεκτίμηση φυλλορροεί, που έχουμε χάσει ακόμα και αυτό το νόημα της αυτοϊκανοποίησης, εμείς είμαστε εδώ για να κρατήσουμε στιβαρά το χέρι που ανάβει αναπτήρα στις συναυλίες. Με ευαισθησία, με αυταπάρνηση, με υπερηφάνεια, χωρίς κρεμμύδι, ευχαριστώ. Εδώ για να θυμίζουμε ότι είμαστε οι εφευρέτες της μακριάς γαϊδούρας και του ρουφήγματος του αφρού του φραπέ. Και θα είμαστε για πάντα εδώ γιατί ό,τι δεν μας σκοτώνει είναι επειδή δεν ξέρει πού μένουμε.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να αφήσουμε το στίγμα μας στο καλλιτεχνικό στερέωμα δηλώνοντας τούτο: πορόμ-ποπόμ, πορόπο-πορόπο-πέρο-περό.
Ζήτω το 2016.
*ΖΗ-ΤΩ*
 Το συγκεκριμένο ήθελα να το κερδίσω σε έναν διαγωνισμό αλλά όπως μου συμβαίνει πάντα δεν το κατάφερα. Ωστόσο, το προτείνω σε όσους είναι πιο τυχεροί ή θέλουν να το αγοράσουν. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Μικρές ερωτικές ιστορίες διά χειρός αγαπημένων ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Σελίδες με σπαράγματα πεζών και στίχων, που αποτυπώνουν μοναδικά τις πολλές και διαφορετικές πτυχές της αγάπης.
Περιλαμβάνονται κείμενα των:
·         Γκράχαμ Γκρην
·         Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες
·         Ρέιμοντ Κάρβερ
·         Χένρι Μίλερ
·         Άλις Μονρό
·         Τζούλιαν Μπαρνς
·         Τσαρλς Μπουκόβσκι
·         Άντον Τσέχοφ
·         Κώστα Ακρίβου
·         Μιχάλη Γκανά
·         Λένας Κιτσοπούλου
·         Δημήτρη Μίγγα
 Και επειδή έχουμε και μια πανσέληνο αυτές τις μέρες, σας προτείνουμε το Φεγγάρι από τις εκδόσεις Πατάκη. Λίγο μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα.Αυτό όπως και το επόμενο κοστίζουν λίγο παραπάνω από 10 ευρώ αλλά αξίζουν.
Ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο με κείμενα εκατό μελών της Εταιρείας Συγγραφέων, ποιητών και πεζογράφων, με θέμα το φεγγάρι. 99+1 συγγραφείς.
Η μουσική είναι πάντα καλός μας φίλος. Φανταστείτε μια ατζέντα που θα μείνει και μετά το πέρας του έτους. Από τις εκδόσεις Όγδοο ΕΠΕ.
16 χρόνια συμπληρώνει το Μουσικό Ημερολόγιο του Κώστα Μπαλαχούτη. Μία έκδοση που συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται.
Κάθε ημέρα του χρόνου παρουσιάζονται τα «γενέθλια» αλλά και οι «απώλειες» καταξιωμένων, ελπιδοφόρων αλλά και «άγνωστων» Θεών του τραγουδιού.
Ο καταξιωμένος συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, στιχουργός και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης, παρουσιάζει 700 μικρά βιογραφικά αλλά και πρωτότυπες τοποθετήσεις για την πορεία, την σπορά και την προίκα ξεχωριστών καλλιτεχνών (δημιουργών, ερμηνευτών, μουσικών και όχι μόνο) διανθισμένα από σπάνιο αρχειακό υλικό!
Μια συλλεκτική έκδοση που θα σας κρατήσει μουσική συντροφιά για όλη τη χρονιά και θα στολίζει για πάντα την βιβλιοθήκη σας!
Για το τέλος αφήσαμε ένα πολύ απλό αλλά όμορφο και φτηνό σημειωματάριο από την εταιρία Legami.

0 απόψεις! Γράψε τη δική σου!:

Δημοσίευση σχολίου